Wat kost vloerisolatie?

Kosten en besparingen vloerisolatie tegen de onderkant van de vloer, makkelijke manier van isolatie als je een kruipruimte hebt.

Wilt u weten hoeveel het kost om uw huis te isoleren? Vraag een vrijblijvend gesprek aan.

De kosten van vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie worden bepaald door het soort woning. Zo kost het tussen de 1.500 euro en 2000 euro om de vloer van een tussenwoning te isoleren (50m2), inclusief de kosten voor het aanbrengen. Het totale bedrag is afhankelijk van het soort woning, de oppervlakte, welk materiaal wordt gebruikt en hoe gemakkelijk de vloer en/of kruipruimte toegankelijk is. Een gespecialiseerde adviseur kan u informeren over wat er moet gebeuren, welk materiaal het meest geschikt is en wat de kosten zijn. Ook voor vloerisolatie kunt u subsidie aanvragen. Hier volgt een overzicht van de kosten, subsidies en besparingen bij het isoleren van de vloer.

Je doet één keer een inverstering in vloerisolatie, maar de besparing zie je elk jaar weer terug op je energierekening. Ook is vloerisolatie een goede inverstering voor de waarde van je woning.

De winst van vloerisolatie kan je vergelijken met een rente van 7 procent rente op je spaarrekening. Een gemiddelde spaarreking heeft een rente van 2 procent.

Weet u hoeveel vierkante meter u moet isoleren? Dan kunt u de geschatte kosten voor vloerisolatie berekenen. Vermenigvuldig het aantal vierkante meters met de gemiddelde kosten, die variëren van € 30,- tot € 57,-. Zo kunt u bepalen wat de minste en hoogste kosten zijn. Over het algemeen liggen de kosten per vierkante meter ergens tussen het minimum- en maximumbedrag in.

Bijvoorbeeld: een benedenverdieping isoleren. De verdieping is 50 m2. Dit kost u minimaal (50 x € 30) € 1.500,- en maximaal (50 x € 57) € 2.850,-.

Iedere woning vraagt om een andere aanpak, denk hierbij aan verschillen in constructie, de bereikbaarheid van de woning etc. Dit zijn slechts een aantal van de redenen waarom de kosten variëren. Mocht u serieus overwegen om te gaan isoleren, twijfel dan niet en nodig vrijblijvend een van onze specialisten uit om uw woning te inspecteren en het best passende advies met een offerte op maat uit te brengen.

In de tabel hieronder zie je de kosten van vloerisolatie als je het werk uitbesteedt, en hoeveel subsidie je ervoor kunt krijgen:

Uitleg tabel

Subsidie en de kosten zijn een schatting en hangen af van het aantal m2 wat je gaat isoleren. Het aantal m2 van bijvoorbeeld je gevel, dak of vloer verschilt per woning. Wij zijn in dit geval uitgegaan van een gemiddelde rijtjes woning in Nederland. 

Bij de schatting van de kosten gaan we uit van een standaard situatie in een rijtjes huis. De kosten per vierkante meter zijn gebaseerd op een kostenoverzicht van RVO (een overheidsinstantie) april 2022. 

De subsidiebedragen is gebaseerd op 2 of meer maatregelen. Bij 1 maatregel is de subsidie de helft. 

Veelgestelde vragen

K
L
Wat kost 50 m2 vloerisolatie?

Voor 50 m2 vloerisolatie kom betaal je gemiddeld tussen de €1500 & €2000, afhankelijk van het materiaal en hoe de kruipruimte eruit ziet. De subsdie is hier nog niet meegerekend.

K
L
Hoeveel subsidie krijg je voor vloerisolatie?

Je kunt tot 30% van je investering in vloerisolatie terugkrijgen door middel van subsidie. 30% geldt voor twee maatregelen bij één maatregel betreft dit 15%.

K
L
Wat kost 60m2 vloerisolatie?

De vloerisolatie prijs voor een ruimte van 60m2 zal gemiddeld tussen de €1.800 & €2300 zijn, afhankelijk van het materiaal en kruipruimte. De subsdie is hier nog niet meegerekend.

K
L
Wat kost het om je kruipruimte te isoleren?

De kruipruimte isoleren kan vanaf €1.500 voor een rijwoning 50 m2 tot wel €4.600 voor een grote vrijstaande woning van 200 m2 kosten. De precieze prijs ligt aan het materiaal en het aantal vierkante meters van je kruipruimte.

Door de bestaande vloerisolatie te verbeteren kan meer worden bespaard

De meeste woningen van vóór 1976 zijn niet voorzien van isolatie. Van 1976 tot 1982 werd er in woningen isolatie aangebracht, maar niet in alle woningen. Als uw huis na 1983 is gebouwd, is het waarschijnlijk goed geïsoleerd.

De huidige isolatiematerialen zijn beter dan die van vroeger. Het opnieuw isoleren van uw huis kan extra besparingen opleveren. Na verloop van tijd kunnen oude isolatiematerialen beschadigd zijn geraakt door vocht en schimmel, waardoor ze minder efficiënt zijn geworden. Investeren in nieuwe isolatie kan een slimme inverstering zijn, omdat geld kan besparen op uw energierekening. Dit is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar maakt het uw huis ook comfortabeler.

Besparen extra met vloerisolatie i.c.m vloerverwarming

Wanneer uw woning voorzien is van vloerverwarming, denkt u wellicht niet snel aan vloerisolatie. U heeft immers geen last van koude voeten. Toch is het bij vloerverwarming van groot belang dat de vloer goed geïsoleerd is. Door de vloer te isoleren kunt u aanzienlijk besparen op uw energiekosten. Met vloerverwarming wordt uw huis gelijkmatig en snel opgewarmd, zodat u zich in korte tijd warm voelt. Door isolatiemateriaal met minstens een Rc-waarde van 5 onder uw vloer aan te brengen, kunt u uw verwarmingskosten snel met 15% verlagen.

Wij zijn gespecialiseerd in vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie, en ons doel is om u de hoogste energiebesparing te bieden. Als u geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op.

Er is subsidie beschikbaar

Voor spouwmuurisolatie ontvang je gemiddeld 15% subsidie. Als je daarnaast nog een isolatieproduct, warmtepomp of zonneboiler laat installeren, dan kan dit oplopen tot gemiddeld 30% subsidie. Je vindt meer informatie over deze subsidie in onze kennisbank.

Kunnen we je helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag verder. Ze staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Isolatiescan

Ontdek of jouw woning geschikt is

Ontdek of jouw woning geschikt is
Isolatieineendag helpt je van advies tot installatie.

1

Jij vult je wensen in, waarna wij een duurzaamheidsadvies voor je berekenen.

2

We helpen je verder met een scherpe offerte, voor het product waarin jij interesse hebt.

3

Enthousiast over de offerte? Dan vraag je een definitieve offerte aan bij de installateur, waarna hij je verder helpt naar een zorgeloze installatie bij je thuis.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag! Ze staan iedere werkdag voor je klaar via e-mail, telefoon of chat.