PIF ISOLATIE- Dé meest veelzijdige oplossing voor isolatie van vloeren

PIF is ISSO en BRL IC-140 (INSULA) gecertificeerd en heeft een hoge NIBE Milieuclassificatie. PIF levert alle noodzakelijke toebehoren voor vlotte montage op dak, wand en vloer.

De voordelen van PIF vloerisolatie

N

Hogere R-waardes dan PUR, glas- of steenwol.

N

Geen schadelijke stoffen

N

Milieuvriendelijk (98% recyclebaar)

N

Zeer sterk materiaal

N

Stof- en tochtvrij

N

Voor alle vloeren (hout en beton)

Over PIF vloerisolatie

Een warme vloer voor je huis

Is PIF vloerisolatie geschikt voor mij?

PIF isolatiedeken is een effectief en betrouwbaar isolatiemateriaal dat de vloer van de kruipruimte isoleert. De hoge isolatiewaarde maakt het een geweldige oplossing voor betonnen en houtenvloeren, waardoor het thermisch comfort verbetert en de energierekening daalt. Bovendien is PIF luchtkussenfolie relatief eenvoudig te installeren, waardoor het een kosteneffectieve optie is voor vloerisolatie. Als u PIF-isolatie overweegt en meer informatie wilt, neem dan contact met ons op. Wij bieden een vrijblijvende kostenberekening en advies ter plaatse, zodat u de beste oplossing voor uw behoeften kunt kiezen.

Pif isolatie Lelystad

PIF isolatiefolie: Wat is het eigenlijk?

Alvorens de beslissing te nemen om PIF isolatiefolie aan te brengen, is het altijd het beste om een isolatiespecialist te raadplegen om te bepalen of het de meest geschikte oplossing is voor uw woning of pand. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze innovatieve isolatiefolie een hoge isolatiewaarde heeft dankzij het reflecterend vermogen en het vermogen om stilstaande lucht op te sluiten. Het is ook compact en robuust, waardoor het ideaal is voor vloerisolatie. De laatste jaren is er een enorme ontwikkeling geweest op het gebied van isolatiefolie, en PIF isolatiefolie is voor velen een populaire keuze geworden. Tevens ook geschikt voor dakisolatie.

Pif isolatie Lelystad

Er is subsidie beschikbaar

Voor spouwmuurisolatie ontvang je gemiddeld 15% subsidie. Als je daarnaast nog een isolatieproduct, warmtepomp of zonneboiler laat installeren, dan kan dit oplopen tot gemiddeld 30% subsidie. Je vindt meer informatie over deze subsidie in onze kennisbank.

Kunnen we je helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag verder. Ze staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Klaar in 4 stappen, installatie binnen één dag

Zo installeren we vloerisolatie met PIF isolatiedekens

1

Inspectie

Visuele inspectie van de kruipruimte. Is bijv. de riolering. Onze kruipruimte specialisten bekijken de kruipruimte nauwkeurig. Zij komen bij u thuis om de situatie op te nemen, eventuele gebreken vast te stellen en alle benodigde input en maten te noteren.

 

2

Bodemisolatie plaatsen

Met bodemisolatie voorkomt u dat kou en vocht optrekken en zorgen voor koude vloeren en andere problemen. Vocht is bijvoorbeeld zo’n probleem. Dat merkt u onder andere aan een kille, vochtige vloer of condens op de ramen.

3

Isolatie bevestigen

Naadloos aanbrengen van het isolatiemateriaal met een duurzaam en mooi eindresultaat. Wij brengen het isolatiemateriaal strak tegen elkaar aan, zodat er geen kieren ontstaan.

4

Kruipluik isoleren

Wij isoleren ook het kruipluik, zodat daar geen warmte ontsnapt. Wij tapen deze af met (EPDM- of EPT-) isolatieband.

Isolatiescan

Ontdek of jouw woning geschikt is

Ontdek of jouw woning geschikt is
Isolatieineendag helpt je van advies tot installatie.

1

Jij vult je wensen in, waarna wij een duurzaamheidsadvies voor je berekenen.

2

We helpen je verder met een scherpe offerte, voor het product waarin jij interesse hebt.

3

Enthousiast over de offerte? Dan vraag je een definitieve offerte aan.

Duidelijk en transparant

Veelgestelde vragen

PIF isolatiefolie: Wat is het eigenlijk?

PIF is een meerlaagse isolatiefolie, opgebouwd uit luchtkamers en reflectiefolie. Licht van gewicht, dun en in verhouding tot andere producten makkelijk te verwerken. Met PIF is isoleren snel, schoon en safe. Niet zo vreemd dus, dat steeds meer consumenten hiervoor kiezen. 

PIF isolatiefolie: Hoe werkt dat?

PIF-isolatie biedt de hoogste mate van thermische bescherming tegen koude lucht die door vloeren sijpelt. Met zijn combinatie van aluminium reflecterende folie en luchtkussenfolie creëert het de perfecte ’thermoreflectie’. Dit werkt op dezelfde manier als een thermosfles en creëert een barrière tussen de koude buitenlucht en de warmte binnenin. De PIF-vloerisolatie garandeert een optimale isolatie en bescherming tegen koude temperaturen. Als zodanig is het een ideale oplossing voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en effectieve manier om zijn vloer te isoleren.

PIF vloerisolatie: Besparing

Ondanks de kosten van een investering in PIF-vloerisolatie kan er jaarlijks meer dan € 500,- (bij een gemiddelde gasprijs van € 2,30 / m³ in 2022) worden bespaard door deze stap te zetten. Bij hogere gasprijzen zal de besparing nog groter zijn. Naast de financiële besparingen levert PIF isolatiefolie comfort en plezier op die niet te kwantificeren zijn. Uiteindelijk is deze investering de moeite waard voor wie geld wil besparen en zijn levenskwaliteit wil verbeteren.

PIF vloerisolatie: Terugverdientijd

Volgens Milieucentraal.nl wordt de terugverdientijd van Pif vloerisolatie geschat op 4/5 jaar. Dit kan echter variëren op basis van factoren als het stookgedrag en de samenstelling van het huishouden. Gelukkig kunnen gezinnen profiteren van subsidies waarmee de terugverdientijd nog verder kan worden verkort. Het installeren van vloerisolatie kan huishoudens op de lange termijn aanzienlijke besparingen opleveren, dus het is het overwegen waard als u op zoek bent naar een kosteneffectieve manier om energie te besparen.

PIF vloerisolatie: Kom ik in aanmerking voor subsidie?

In 2023 kunt u ook subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel. Deze maatregel moet u wel hebben genomen na 1 april 2022. U krijgt bij één maatregel €5,50 per m2 en bij twee maatregelen €11,00 per m2. Voor een gemiddelde vloer van 50m2 bedraagt de subsidie €220,00 bij één maatregel en bij twee maatregelen €440,00

PIF vloerisolatie: Wat zijn de kosten?

Gemiddeld ligt de prijs op ongeveer €30,00 per m²  voor PIF vloerisolatie inclusief plaatse en minus subsidie. De prijs kan echter variëren, afhankelijk van de toegang, de oppervlakte en het type vloer in de kruipruimte van uw huis. Ons team van specialisten komt langs om de ruimte te inspecteren en een concurrerende, maar eerlijke offerte op te stellen voor uw huis. Met hun beoordeling ter plaatse kunt u erop vertrouwen dat u de beste prijs krijgt voor uw isolatiebehoeften.

PIF isolatie: Wanneer is het mogelijk?

Onze adviseur zal beoordelen of de kruipruimte geschikt is voor PIF vloerisolatie. Als de kruipruimte niet geschikt is, zijn er verschillende alternatieven te overwegen. Het is belangrijk dat de kruipruimte goed toegankelijk is en een minimale werkhoogte heeft van 50 cm om een nette plaatsing van de PIF isolatiefolie te garanderen. Voor een luchtdichte installatie mag de kruipruimte niet te veel obstakels bevatten, zoals leidingsystemen of funderingen. PIF vloerisolatie kan een goede optie zijn voor wie aan deze eisen kan voldoen.

PIF isolatiefolie: Garantie

Isolatieineendag B.V. geeft 10 jaar garantie op uw PIF vloerisolatie montage. PIF zelf biedt levenslange garantie op het product.

PIF isolatie: Bodemfolie

Wij adviseren altijd bodemfolie. Bij vochtige en klamme kruipruimtes is dit geen overbodige luxe. De bodemfolie voorkomt optrekkend vocht uit de bodem. Daarnaast houdt het ook radongas tegen. 

Kunnen we je ergens mee helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag! Ze staan iedere werkdag voor je klaar via e-mail, telefoon of chat.