Dakisolatie – Een warmer huis en een lagere energie-rekening.

Wat kost dakisolatie en wat levert het op?

De voordelen van dakisolatie

N

€15,00 subsidie per m2 bij 1 maatregel

N

€30,00 subsidie per m2 bij 2 maatregelen

N

Minder geluid van buitenaf

N

Hogere woningwaarde

N

PIF is ISSO en BRL IC-140 (INSULA) gecertificeerd en heeft een hoge NIBE Milieuclassificatie.

Dakisolatie: bespaar gemakkelijk tot 30% op uw energierekening.

Gratis adviesgesprek? Lees dan verder. 

Een dak zonder isolatie is één van de grootste energieverspillers in huis

Met goede dakisolatie bespaart u jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten en woont u bovendien comfortabeler. Hoewel meer dan 80 procent van de woningen al een geïsoleerd dak heeft, zijn de meeste van deze daken matig of slecht geïsoleerd. Bij dit soort matig geïsoleerde daken gaat liefst een derde van de warmte in uw woning verloren via het dak. Dat zorgt voor hoge stookkosten, zeker als u de ruimte onder het dak verwarmt. Bijvoorbeeld bij een slaapkamer op zolder of een plat dak van een aanbouw.

Dakisolatie houdt de warmte in de winter beter binnen en houdt de hitte in de zomer buiten. 

Dakisolatie direct met afwerking? 

Wilt u meteen klaar zijn na het aanbrengen van uw dakisolatie? Dan kunt er ervoor kiezen de afwerking door ons te laten uitvoeren. Na het aanbrengen van de dakisolatie werken wij uw dak af. U kunt hierbij kiezen uit: gipsplaten met PIF Isofast kan een zolder eenvoudig worden geïsoleerd en afgewerkt. Isofast bestaat uit een volledig afgewerkt MDF-paneel dat door ons al is voorzien van PIF Isolatie. Makkelijk te installeren rechtstreeks op de gordingen, zonder profielen te monteren. Afwerken en schilderen is niet meer nodig! 

Er is subsidie beschikbaar

Voor dakisolatie ontvang je €15,00 subsidie per m2. Als je daarnaast nog een isolatieproduct, warmtepomp of zonneboiler laat installeren, dan krijg je €30,00 per m2 subsidie. Je vindt meer informatie over deze subsidie in onze kennisbank.

Kunnen we je helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag verder. Ze staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Dakisolatie

Een warme muts voor je huis

1. Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is het isoleren van het dak van een huis of gebouw. Het isoleren van een dak heeft meerdere voordelen en is een eenvoudige manier om energie te besparen. Door het dak te isoleren worden de woning of het gebouw beter bestand tegen extreme temperaturen. Daarnaast helpt dakisolatie om warmte in de winter binnen te houden en in de zomer buiten te houden. 

2. Voordelen Dakisolatie

Het is bekend dat het dak een van de belangrijkste bronnen van warmteverlies in een woning is. Warmte stijgt van nature op, dus als het dak niet goed geïsoleerd is, gaat er veel energie verloren. Uit onderzoek van Milieu Centraal is gebleken dat de energie die bespaard wordt door goede isolatie gelijk kan staan aan een rendement van 10 tot 15% rente op uw spaarrekening. Dit alles terwijl u geniet van een comfortabel warm huis en minder CO2 uitstoot.

3. Soorten dakisolatie

Er zijn verschillende manieren om een dak te isoleren. Voor het isoleren van een schuin dak aan de binnenzijde zijn er verschillende materialen beschikbaar, wij maken voor dakisolatie aan de binnenzijde gebruik van PIF-isolatiedekens. Om uw dak aan de binnenzijde direct af te werken maken wij gebruik van PIF-isolatieplaten

Werkwijze dakisolatie

Dakisolatie is een uitstekende manier om uw wooncomfort te verhogen en aanzienlijke besparingen op uw energierekening te realiseren. Er zijn verschillende manieren van dakisolatie mogelijk. Daarom beginnen we het traject altijd met een adviesgesprek.

Inspectie

De spouw is een ruimte tussen je binnenmuur en buitengevel. Voor de isolatie is het belangrijk dat hier geen metselresten of ongedierte in zitten. Om dit te controleren boort onze installateur een gaatje in de voeg, waarna hij de spouw met een camera bekijkt. Dit gaatje wordt na afloop netjes gedicht.

1

Adviesgesprek en schouw

Voordat we aan de slag gaan, komen onze isolatieprofessionals ter plaatse om de situatie te beoordelen. Deze service is gratis en vrijblijvend!  Onze isolatie-experts zorgen voor begeleiding en een offerte, gebaseerd op uw wensen en mogelijkheden.

 

Ventilatieroosters plaatsen

Als je een vochtige kruipruimte hebt, kan onze installateur ventilatieroosters plaatsen. Hierdoor kan het vocht na de isolatie je huis nog steeds verlaten via de spouwmuur.

2

Uitvoering

Aan de binnenzijde van het dakbeschot wordt het isolatiemateriaal bevestigd. Met PIF-isolatiedekens zijn wij vrijwel altijd binnen een dag klaar. 

Ventilatieroosters plaatsen

Als je een vochtige kruipruimte hebt, kan onze installateur ventilatieroosters plaatsen. Hierdoor kan het vocht na de isolatie je huis nog steeds verlaten via de spouwmuur.

3

Opruimen en besparen

Onze installateurs zijn opgeleid om netjes te werken. Wij ruimen alles netjes op. U krijgt van ons de documentatie voor het aanvragen van de subsidie en u begint direct met besparen.

Isolatiescan

Ontdek of jouw woning geschikt is

Ontdek of jouw woning geschikt is
Isolatieineendag helpt je van advies tot installatie.

1

Jij vult je wensen in, waarna wij een duurzaamheidsadvies voor je berekenen.

2

We helpen je verder met een scherpe offerte, voor het product waarin jij interesse hebt.

3

Enthousiast over de offerte? Dan vraag je een definitieve offerte aan.

Duidelijk en transparant

Veelgestelde vragen / fouten

Ruimte houden voor ventilatie?

De eerste grote fout is direct ook een misverstand. Veel mensen denken dat het nodig is om ruimte te houden tussen de isolatie en het onderdak, voor ventilatie.

Maar het is juist de bedoeling de buitenlucht zo veel mogelijk buiten te houden. Buitenlucht is vaak koud en vochtig, als deze lucht bij de constructie komt is de kans op condensatie groot. Dat kan vervelende vochtproblemen opleveren.

Een te dunne laag dakisolatie aanbrengen

Een isolatielaag kan nooit te dik zijn. Hoe dikker, hoe beter. Plaats daarom altijd een zo dik mogelijke laag isolatiemateriaal wanneer u uw dak wilt isoleren

De dakisolatie niet damp- en luchtdicht aanbrengen

Een goed geïsoleerd dak laat geen lucht en damp meer door. Zou dit wel gebeuren, dan verhoogt dit de kans op condensatie en tocht. Een hoger energieverbruik is het gevolg, en dat wilt u nu juist voorkomen.

Niet naadloos aanbrengen van de dakisolatie

Dakisolatie, moet naadloos worden aangebracht. Vooral een dak krijgt veel te maken met vocht. Warmte stijgt en neemt het leefvocht mee naar het hoogste punt. Een dakisolatie die niet naadloos is aangebracht, vertoont koelere plekken. Vocht condenseert op de koudste plekken en zal hier voor vochtproblemen zorgen. Zorg er daarom altijd voor dat uw dak naadloos geïsoleerd is.

PIF isolatiefolie: Hoe werkt dat?

Dé meest veelzijdige oplossing voor isolatie van dak, gevel en vloer.

PIF isolatiefolie is de meest veelzijdige isolatiefolie voor renovatie en nieuwbouw. PIF isolatiefolie met ISSO erkende accreditatie is een innovatieve, hoogwaardige meerlaagse isolatiefolie en bestaat uit meer lagen aluminiumfolie op afstand gehouden met luchtkussens.
De meeste warmte gaat verloren via het dak. Een goede dakisolatie is dus erg belangrijk. Met PIF isolatie is het mogelijk om bestaande daken de voorzien van een isolatie laag welke voldoet aan de huidige nieuwbouw eisen.
PIF isolatiefolie isoleert dat voldoende?

PIF-isolatie biedt de hoogste mate van thermische bescherming tegen koude lucht die door vloeren sijpelt. Met zijn combinatie van aluminium reflecterende folie en luchtkussenfolie creëert het de perfecte ’thermoreflectie’. Dit werkt op dezelfde manier als een thermosfles en creëert een barrière tussen de koude buitenlucht en de warmte binnenin. De P

IF-vloerisolatie garandeert een optimale isolatie en bescherming tegen koude temperaturen. Als zodanig is het een ideale oplossing voor iedereen die op zoek is naar een efficiënte en effectieve manier om zijn vloer te isoleren.

Voordelen PIF isolatiefolie
  • Goede isolatiewaarde
  • Sterk, stevig isolatiefolie
  • Stof- en tochtvrij
  • Voor koude betonvloeren
  • Hogere R-waardes dan PUR, glas- of steenwol.
  • Het makkelijkst en snelst te verwerken isolatiemateriaal.
  • PIF is ISSO en BRL IC-140 (INSULA) gecertificeerd en heeft een hoge NIBE Milieuclassificatie.

Google reviews

Kunnen we je ergens mee helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag! Ze staan iedere werkdag voor je klaar via e-mail, telefoon of chat.