Met Spouwmuurisolatie zit je altijd goed

Warm in de winter, koel in de zomer.

Waarom spouwmuurisolatie?

N

Subsidie 1 maatregel €4,00 per m2

N

Subsidie 2 maatregelen €8,00 per m2

N

Wij doen de subsidie aanvraag

N

Verbetering van het binnenklimaat

N

Voorkomt of stopt vochtproblemen vanuit de muur

N

Waardestijging van het pand

Spouwmuurisolatie
Een warme jas voor je huis

Spouwmuurisolatie
Een warme jas voor je huis

De meest voordelige isolatiemethode

Spouwmuurisolatie is eenvoudig aan te brengen en voorkomt onnodig warmteverlies. Hierdoor verbetert uw wooncomfort en bespaart uw op energiekosten. Wij werken met de beste producten, zodat u zorgeloos kunt genieten van een geïsoleerde woning.

Door spouwmuurisolatie aan te laten brengen bespaart u tot wel €800 per jaar (Bron: Milieu Centraal).

Via kleine gaatjes in het voegwerk wordt Aminofoam in de spouw gespoten. Grootste voordeel hierbij is de sterke vullende eigenschap, ook bij smalle spouwbreedtes. Het schuim bereikt hierbij alle (ook de kleinste) holle ruimtes en vult deze volledig op waardoor de isolatie volledig homogeen is. Denk hierbij aan wol of verzakte isolatieplaten.

Hoe werkt de spouwmuur isoleren?

De uitvoering van spouwmuurisolatie is voor onze ervaren experts simpel! De spouwmuur isoleren wordt vanaf de buitenkant van de woning gedaan. Met een speciale boor worden kleine openingen in de voegen van de muur geboord om de spouwmuur op te vullen met het isolatiemateriaal. Vervolgens worden de openingen weer gedicht, zodat er niets meer van de openingen te zien is. De spouwmuur is vaak in één dag geïsoleerd!

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen met spouwmuurisolatie? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Onze expert komt bij u langs voor een gratis advies op maat.

 

Google reviews

Er is subsidie beschikbaar

Voor spouwmuurisolatie ontvang je gemiddeld 15% subsidie. Als je daarnaast nog een isolatieproduct, warmtepomp of zonneboiler laat installeren, dan kan dit oplopen tot gemiddeld 30% subsidie. Je vindt meer informatie over deze subsidie in onze kennisbank.

Kunnen we je helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag verder. Ze staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Klaar in 3 stappen, installatie binnen één dag

Zo installeren we een spouwmuurisolatie

Inspectie

De spouw is een ruimte tussen je binnenmuur en buitengevel. Voor de isolatie is het belangrijk dat hier geen metselresten of ongedierte in zitten. Om dit te controleren boort onze installateur een gaatje in de voeg, waarna hij de spouw met een camera bekijkt. Dit gaatje wordt na afloop netjes gedicht.

1

Inspectie

De spouw is een ruimte tussen je binnenmuur en buitengevel. Voor de isolatie is het belangrijk dat hier geen metselresten of ongedierte in zitten. Om dit te controleren boort onze installateur een gaatje in de voeg, waarna hij de spouw met een camera bekijkt. Dit gaatje wordt na afloop netjes gedicht.

Plaatsing

De isolatie wordt eenvoudig via de buitenzijde van het huis geïnstalleerd in de spouw. Hiervoor boort onze installateur kleine gaatjes in de voegen, waardoor het isolatiemateriaal naar binnen wordt gespoten. Na afloop worden de gaatjes netjes afgedicht.

2

Plaatsing

De isolatie wordt eenvoudig via de buitenzijde van het huis aangebracht in de spouw. Hiervoor boort onze installateur kleine gaatjes in de voegen, waardoor het isolatiemateriaal naar binnen wordt gespoten. Na afloop worden de gaatjes netjes afgedicht.

Ventilatieroosters plaatsen

Als je een vochtige kruipruimte hebt, kan onze installateur ventilatieroosters plaatsen. Hierdoor kan het vocht na de isolatie je huis nog steeds verlaten via de spouwmuur.

3

Ventilatieroosters plaatsen

Als je een vochtige kruipruimte hebt, kan onze installateur ventilatieroosters plaatsen. Hierdoor kan het vocht na de isolatie je huis nog steeds verlaten via de spouwmuur.

Isolatiescan

Ontdek of jouw woning geschikt is

Ontdek of jouw woning geschikt is
Isolatieineendag helpt je van advies tot installatie.

1

Jij vult je wensen in, waarna wij een duurzaamheidsadvies voor je berekenen.

2

We helpen je verder met een scherpe offerte, voor het product waarin jij interesse hebt.

3

Enthousiast over de offerte? Dan vraag je een definitieve offerte aan.

Duidelijk en transparant

Veelgestelde vragen

Wat is een spouwmuur?

Een spouwmuur bestaat uit twee muren, de binnen- en de buitenmuur, die worden gescheiden door luchtlaag van ongeveer 6 cm, de spouw. Deze lucht functioneert als isolatie en zorgt ervoor dat de binnenmuur niet nat wordt. Maar deze isolatie werkt verre van optimaal. Door de spouw op te vullen met isolatiemateriaal, bespaar je zo’n 30% op je gasverbruik voor ruimteverwarming.

Heeft mijn muur een spouw?
Valt het bouwjaar van je huis tussen 1930 en 1975? Dan is de kans groot dat je een geschikte spouwmuur hebt. Vanaf 1930 werden huizen gebouwd met een spouw. Huizen vanaf 1975 hebben al een isolatie, omdat het toen verplicht werd gesteld door de overheid. Als je woning tussen 1975 en 1985 gebouwd is dan kan het wel zijn dat het isolatiemateriaal is verouderd en weggezakt. Gelukkig kan je dit weer aanvullen zodat de gehele muur weer goed geïsoleerd is.

Weet je het niet zeker? Dan kun je de bouwtekeningen bekijken. Je kunt ook bij je ramen kijken hoe dik de muur is. Is dit minder dan 25 cm? Dan is er waarschijnlijk geen of een te smalle spouwmuur aanwezig. Als je huis geen spouwmuur heeft, kan buitengevelisolatie een slimme optie zijn.

Wat gebeurt er tijdens de inspectie van de spouwmuurisolatie?
Voor het isoleren van je spouwmuur is het belangrijk dat je een “schone” spouw hebt. Er mogen geen metselresten of ongedierte in de spouw zitten. Metselresten kunnen een koudebrug vormen, waardoor je vochtproblemen kunt krijgen. Om te checken of de spouw schoon is boort onze installateur een gaatje in de voeg, waarna de binnenkant van de spouw met een camera kan worden bekeken. Dit gaatje wordt na afloop netjes gedicht.
Kunnen gestucte, geschilderde en (met hout) bekleedde buitenmuren ook worden geïsoleerd?
Dat kan wel maar wij adviseren om het niet te doen. Het is belangrijk dat vocht uit je huis niet in de spouw blijft hangen. Daarom moet de spouw kunnen ‘ademen’. Geschilderde, gepleisterde of betegelde buitenmuren kunnen dit niet, waardoor wij niet kunnen garanderen dat de gevel goed blijft. Is je huis geschilderd met damp-doorlatende verf? Dan is isoleren geen probleem.

Muren met gevelbekleding, zoals houten panelen, zijn vaak ook niet geschikt voor spouwmuurisolatie. Heeft een deel van je huis gevelbekleding? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen de andere delen te laten te isoleren.

Kan ik mijn muren na-isoleren?
Ja, je kunt je huidige isolatie vaak verbeteren. Maar dit is wel afhankelijk van het huidige isolatiemateriaal en de muuropbouw. Onze installateur beoordeelt dit bij de inspectie zodat je verzekerd bent van het beste advies. Bij woningen van na 1985 is naisolatie niet nodig omdat deze al goed geïsoleerd zijn.
Kan ik zelf bepalen hoeveel er geïsoleerd wordt?
Nee, de dikte van de spouw bepaalt hoe dik de laag isolatie kan worden. De spouw wordt volledig opgevuld. Je kunt de grootte van de spouw niet zelf meten. Daarom komen onze installateurs langs om de spouw met een speciale camera te bekijken.

De uiteindelijke kosten en besparing zijn afhankelijk van de dikte van de spouw. Wij gaan in de offerte uit van 6 cm omdat dit de meest voorkomende spouwbreedte is.

Blijven de boorgaten zichtbaar?
Om de isolatie in de muur te spuiten, worden er gaatjes geboord in het voegwerk. Deze zijn 18 mm en worden na het isoleren weer netjes dichtgemaakt, waardoor ze niet meer opvallen. Wil je kleinere boorgaten, bijvoorbeeld omdat je een bijzondere gevel of dun voegwerk hebt? Dit kun je bij ons aangeven, dan nemen wij dit mee in de definitieve offerte.
Kan mijn speciale gevel met extra dunne voegen worden geïsoleerd?
Ja, de gaatjes zijn normaliter 18 mm, maar kunnen ook 16 of 14 mm worden gemaakt. Dit kost wel iets meer en kan niet met alle isolatiematerialen. Als je dit wilt dan kun je het bij ons aangeven, dan nemen wij het mee in de definitieve offerte.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag! Ze staan iedere werkdag voor je klaar via e-mail, telefoon of chat.