Vloerisolatie Urk - Kruipruimte vloerisolatie en bodemisolatie

Ons isolatiebedrijf heeft in Urk veel ervaring in het isoleren van verschillende woningtypen. Zo weet ons isolatiebedrijf precies wat voor uw woning in Urk de meest gepaste isolatie methode is.

Vloerisolatie Urk

Meerdere projecten uitgevoerd in Urk

Vloerisolatie Urk

Wij zijn als isolatiebedrijf actief in Urk en omgeving. Voor vloerisolatie in Urk passen wij hoogwaardige isolatiematerialen toe op het plafond van de kruipruimte. We gebruiken Elastospray isolatieschuim of PIF thermische isolatiefolie, waardoor een begane grond beter opwarmt en het hele huis comfortabeler aanvoelt. Door de producteigenschappen van de gebruikte materialen zijn tot 10 jaar gegarandeerd.

Vloerisolatie: Wat is de beste manier?

Overweegt u uw vloer te isoleren in Urk? Er zijn tal van producten en methoden om dit aan te pakken. Wij gebruiken PIF isolatiedekens en Eastopspray Kiezen van een geschikte kruipruimte vloerisolatie hangt af van verschillende aspecten, bijvoorbeeld de hoogte van de kruipruimte, het klimaat in de ruimte en het soort vloer. Als een vloer van hout is, vereist dat een andere aanpak dan een betonnen vloer. Hetzelfde geldt als de ruimte te vochtig of te droog is. Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden. Op onze website vindt u meer informatie. Voor het beste advies komen wij graag – gratis en vrijblijvend – langs om te bepalen welk type vloerisolatie het beste bij uw woning en uw wensen past in Urk.

Vloerisolatie: Wat is de beste manier?

Overweegt u uw vloer te isoleren in Urk? Er zijn tal van producten en methoden om dit aan te pakken. Wij gebruiken PIF isolatiedekens en Eastopspray Kiezen van een geschikte kruipruimte vloerisolatie hangt af van verschillende aspecten, bijvoorbeeld de hoogte van de kruipruimte, het klimaat in de ruimte en het soort vloer. Als een vloer van hout is, vereist dat een andere aanpak dan een betonnen vloer. Hetzelfde geldt als de ruimte te vochtig of te droog is. Er zijn verschillende materialen die gebruikt kunnen worden. Op onze website vindt u meer informatie. Voor het beste advies komen wij graag – gratis en vrijblijvend – langs om te bepalen welk type vloerisolatie het beste bij uw woning en uw wensen past in Urk.

Er is subsidie beschikbaar

Voor spouwmuurisolatie ontvang je gemiddeld 15% subsidie. Als je daarnaast nog een isolatieproduct, warmtepomp of zonneboiler laat installeren, dan kan dit oplopen tot gemiddeld 30% subsidie. Je vindt meer informatie over deze subsidie in onze kennisbank.

Kunnen we je helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag verder. Ze staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Klaar in 4 stappen, installatie binnen één dag

Zo installeren we vloerisolatie met PIF in Urk

1

Inspectie

Visuele inspectie van de kruipruimte. Is bijv. de riolering al gecontroleerd en zit daar geen probleem? Onze kruipruimte specialisten bekijken de kruipruimte nauwkeurig. Zij komen bij u thuis om de situatie op te nemen en alle benodigde input en maten te noteren.

 

2

Bodemisolatie plaatsen

Met bodemisolatie voorkomt u dat kou en vocht optrekken en zorgen voor koude vloeren en andere problemen. Vocht is bijvoorbeeld zo’n probleem. Dat merkt u onder andere aan een kille, vochtige vloer of condens op de ramen.

3

Isolatie bevestigen

Naadloos aanbrengen van het isolatiemateriaal met een duurzaam en mooi eindresultaat. Wij brengen het isolatiemateriaal strak tegen elkaar aan, zodat er geen kieren ontstaan.

4

Kruipluik isoleren

Wij isoleren ook het kruipluik, zodat daar geen warmte ontsnapt. Wij tapen deze af met (EPDM- of EPT-) isolatieband.

Isolatiescan

Ontdek of jouw woning geschikt is

Ontdek of jouw woning geschikt is
Isolatieineendag helpt je van advies tot installatie.

1

Jij vult je wensen in, waarna wij een duurzaamheidsadvies voor je berekenen.

2

We helpen je verder met een scherpe offerte, voor het product waarin jij interesse hebt.

3

Enthousiast over de offerte? Dan vraag je een definitieve offerte aan.

Duidelijk en transparant

Veelgestelde vragen

Vloerisolatie kosten: Waar rekening mee houden?

Kosten voor het isoleren van de onderkant van een typische eengezinswoning in Urk worden geschat op ongeveer 1.500 euro inclusief subsidie. Dit is een indicatief bedrag, en kan variëren afhankelijk van de toegankelijkheid van de kruipruimte, het type vloer, de materiaalkeuze en het isolatieniveau. Het voordeel van een dergelijke vloerisolatie is een gemiddelde besparing van 325 kubieke meter gas per jaar. Als u benieuwd bent naar de precieze kosten van het isoleren van uw eigen huis in Lelystad, neem dan contact met ons op voor een GRATIS vloerisolatiecheck Urk, samen met professioneel advies.

Waarom vloerisolatie?

Het hoofddoel van vloerisolatie is de warmteoverdracht te verminderen en het woongenot te verhogen. Door deze installatie worden de koude temperaturen uit de kruipruimte weggehouden van het woongedeelte, wat het comfortniveau verhoogt. Dit levert weer een kostenbesparend voordeel op, omdat mensen minder snel hun thermostaat hoger zullen zetten.

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is een procedure waarbij isolatiemateriaal aan de onderkant van een vloer wordt aangebracht om warmteverlies te beperken. Er zijn verschillende benaderingen en materialen die voor vloerisolatie kunnen worden gebruikt.

Welke methodes zijn er voor vloerisolatie?

Er zijn verschillende technieken en materialen die kunnen worden gebruikt om vloeren te isoleren in Lelystad. Wat het beste werkt voor een bepaalde vloer hangt vaak af van de situatie, dus een grondige inspectie is altijd noodzakelijk. De kruipruimte onder de vloer moet minimaal 50 centimeter zijn om de isolatie effectief te laten zijn.

Isolatieineendag.nl heeft verschillende isolatiemethoden, waaronder de volgende materialen voor vloerisolatie:

ECOfoam HR++ HFO
is een uitstekend isolatiemateriaal voor houten of betonnen vloeren met droge kruipruimtes. Het heeft een open celstructuur en is vrij van CFK’s en onaangename geuren. Dit materiaal wordt tegen de onderkant van de vloer gespoten, waarna het uitzet en uithardt tot een uniforme isolatielaag. Er zijn verschillende diktes met bijbehorende Rd-waarden beschikbaar.

PIF-isolatiefolie
is een vorm van vloerisolatie waarbij gebruik wordt gemaakt van een folieachtig materiaal. Het wordt aangeboden in verschillende diktes, waarbij de dikkere lagen een grotere Rd-waarde opleveren. Dit type isolatie kan worden aangebracht aan de onderkant van houten en betonnen vloeren, maar de kruipruimte eronder moet minstens 50 centimeter hoog zijn, zodat de installateurs het goed kunnen bevestigen.

Subsidie vloerisolatie in Urk: Hoe werkt het?

In 2023 kunt u ook subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel. Deze maatregel moet u wel hebben genomen na 1 april 2022. 

De overheid biedt momenteel een subsidie van 11,00 euro per m2 voor vloerisolatie, die van toepassing is wanneer u meer dan één isolatiemaatregel installeert. Bij 1 maatregel betreft dit 5,50 euro per vierkante meter. Het is raadzaam uw gemeente Urk te raadplegen om te zien of er aanvullende subsidies beschikbaar zijn. Het is belangrijk te weten dat sommige gemeenten vereisen dat u de subsidie vooraf aanvraagt. Bovendien heeft de overheid het btw-tarief op arbeidskosten voor woningisolatie verlaagd van 21% naar 9%, waardoor het aantrekkelijker wordt om te investeren in vloerisolatie.

Particulieren kunnen bij de overheid, via het RVO, steun aanvragen voor de uitgaven voor isolatie. Het is essentieel dat de aanvraag wordt ingediend binnen een jaar nadat de isolatie is aangebracht en betaald. Het is raadzaam om de subsidievoorwaarden te controleren voordat de isolatie wordt aangebracht om er zeker van te zijn dat dit ook gebeurt.

Vindt u dit proces te moeilijk of tijdrovend? Isolatie in één dag kan je uit de brand helpen! Als u bij ons twee isolatiemaatregelen aanschaft, handelen wij de aanvraag voor u af. Aan de hand van uw woonsituatie bepalen wij de exacte hoogte van de subsidie en hoef je alleen nog maar schriftelijk akkoord te geven.

Vloerverwarming? Advies: Isoleer uw vloer

Als het gaat om de kostenefficiëntie van vloerisolatie is het antwoord een volmondig ja! Veel mensen zijn verbaasd als ze hun energierekening ontvangen na de installatie van een vloerverwarmingssysteem, omdat een groot deel van de warmte via de ongeïsoleerde vloer in de kruipruimte verdwijnt. Het isoleren van de vloer kan de hoeveelheid warmte die op deze manier verloren gaat aanzienlijk verminderen, en u zult het verschil merken in uw energieverbruik. De juiste isolatie zorgt ervoor dat uw vloeren niet meer koud zal zijn!

Vloerisolatie: Wanneer is dit mogelijk in Urk?

Wanneer de kruipruimte minimaal 50 cm hoog is, is het mogelijk om de vloer te isoleren. De hoogte is nodig voor ons personeel om het materiaal goed te kunnen plaatsen. Wij bieden een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan om de ruimte te analyseren. Als de kruipruimte niet voldoende is voor vloerisolatie, is bodemisolatie een haalbare en efficiënte optie.

Wat kost vloerisolatie in Urk gemiddeld?

De kosten van vloerisolatie in Urk hangen af van een aantal variabelen. De belangrijkste zijn: vloeroppervlak, materiaalkeuze, materiaallaagdikte en beschikbaarheid van de kruipruimte.

De kosten voor het isoleren van een vloer worden berekend per vierkante meter. De totale kosten worden vastgesteld door de combinatie van een basistarief en het tarief per vierkante meter. Dit basistarief varieert van 1.000 tot 1.400 euro. Afhankelijk van het materiaal en de dikte van de isolatie kunnen de kosten per vierkante meter tussen 32 en 45 euro liggen.

De prijs van vloerisolatie is ook afhankelijk van het type vloer zoals beton, hout, vlak, met balken, of een vloer die licht gebogen is. 

Isolatiewaarde van vloerisolatie?

Voor een effectief geïsoleerde vloer heeft u minimaal een Rc-waarde van 3,5 m2K/W nodig. Heeft u vloerverwarming? Ga dan voor een vloerisolatie met een minimale Rc-waarde van 5 m2K/W. 

Wij bieden altijd oplossingen aan die voldoen aan een voldoende Rc-waarde. Dit ook om recht te hebben op subisdie vanuit de overheid of gemeente.

3,5 procent spaarrente

Onderzoek van Milieu Centraal heeft aangetoond dat u met vloerisolatie een rendement van 3,5 procent kunt behalen (van geen tot goed) in vergelijking met geld op een spaarrekening waar de rente minder dan 2 procent bedraagt. Bovendien verhoogt het aanbrengen van isolatie in uw vloeren de waarde van uw huis en maakt het comfortabeler om in te wonen.

Als u geen geld heeft gespaard of liever wat geld in reserve houdt, kunt u overwegen een Energiebespaarlening af te sluiten, een financieel aantrekkelijke manier om energie in uw huis te besparen.

Kan vloerisolatie op een houten vloer?

Absoluut! Het is bekend dat wanneer de buitentemperatuur daalt, een houten vloer veel sneller afkoelt dan tapijt en vloerkleden. Dit komt door de kieren en spleten in het hout en de manier waarop het reageert op de kou. Als u een kruipruimte onder uw houten vloer heeft, is de kans groot dat de kou en nattigheid uit de kruipruimte uw vloer zal aantasten.

U kunt uw vloer efficiënt isoleren via de onderkant van de kruipruimte. U moet dan wel minimaal 50 centimeter vrije ruimte onder de vloer hebben. Als u niet zoveel ruimte heeft.

Als u uw vloer wilt isoleren van de kruipruimte eronder, zijn er verschillende mogelijkheden. De methode die u gebruikt hangt af van het isolatiemateriaal dat u kiest. PUR kan met een spuit aan de onderkant van de houten vloer worden aangebracht. U kunt ook PIF-isolatiefolie gebruiken, dat bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie met daartussen luchtzakken. Dit ziet eruit als een ruime en dikke isolatiedeken. Om het te installeren moet u eerst de lijnen over de bovenkant van de kruipruimte hangen en vervolgens de isolatiefolie zo netjes mogelijk tussen de lijnen en de onderkant van de vloer stoppen.

Vloerisolatie nu doen of later?

Heeft u nog geen isolatie onder de vloer? Zo niet, dan is het nu tijd om daarmee te beginnen. De voordelen daarvan zijn aanzienlijk.

Als uw vloer matig geïsoleerd is, kunt u dat nu verbeteren. De kosten zijn redelijk, vooral als dit uw “tweede maatregel” kan zijn voor de isolatiesubsidie. Het is ook een goed moment om de vloerisolatie te verbeteren wanneer u andere isolatie werkzaamheden uitvoert. Door het te combineren met andere taken is de isolatie goedkoper en minder moeilijk.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag! Ze staan iedere werkdag voor je klaar via e-mail, telefoon of chat.