AminofoamⓇ – Dé meest veelzijdige oplossing voor spouwmuurisolatie 

Definitief geen tocht- en vochtproblemen meer in huis

De voordelen van

Aminofoam

N

Nieuwste innovatie spouwmuurisolatie

N

Geen spons effect, zuigt geen water op

N

Insula & SKG- IKOB certificaat en is dus onafhankelijk getoetst

N

Uitstekende isolatiewaarde 0.032

N

Schimmels hebben geen kans

N

Dampdoorlatend, waterafstotend

N

Geen milieubelasting

Over Aminofoam

Nieuwe generatie milieuvriendelijke spouwmuurisolatie

Aminfoam voor spouwmuurisolatie

AMINOFOAM is een speciaal nieuw ontwikkeld open-cellig UF-hardschuim. AMINOFOAM wordt in vloeibare vorm ter plekke verwerkt en in de spouwmuur gespoten. Voor de certificering raadpleegt u de link SKG-IKOB certificatie. Het dringt door tot in de kleinste kieren en naden. AMINOFOAM is dampdoorlatend, waterafstotend en voldoet ook aan de huidige brandvoorschriften.

AMINOFOAM is een milieuvriendelijke luchtgeblazen isolatieschuim welke kan worden toegepast bij het (na-)isoleren en herstellen van spouwmuurisolatie. Via kleine gaatjes in het voegwerk wordt Aminofoam in de spouw gespoten.

Grootste voordeel hierbij is de sterke vullende eigenschap, ook bij smalle spouwbreedtes. Het schuim bereikt hierbij alle (ook de kleinste) holle ruimtes en vult deze volledig op waardoor de isolatie volledig homogeen is. Denk hierbij aan wol of verzakte isolatieplaten.

Geen schadelijke stoffen

Wij begrijpen dat je je zorgen maakt om de verhalen die je leest over giftige of schadelijke isolatiematerialen. Aminofoam is een isolatiemateriaal waarbij gebruik wordt gemaakt van lucht in plaats van CFK’s. CFK’s zijn stoffen die in de verkeerde samenstelling schadelijk (kunnen) zijn. Bij Aminofoam is hier dus geen enkele sprake van.

Koude lucht envochtproblemen zijn definitief verleden tijd na isolatie met aminofoam. Belangrijk is dat je weet wat aminofoam is. Laat je niet afleiden door de ‘ingewikkelde naam’. Aminofoam is een schuim wat in een spouwmuur of andere holle ruimte gespoten kan worden. Dit schuim zet uit waardoor het in alle kieren en naden doordringt. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat een ruimte voor 100% afgesloten is van tocht en koude lucht. Precies dat wat je wilt dus!

Er is subsidie beschikbaar

Voor spouwmuurisolatie ontvang je gemiddeld 15% subsidie. Als je daarnaast nog een isolatieproduct, warmtepomp of zonneboiler laat installeren, dan kan dit oplopen tot gemiddeld 30% subsidie. Je vindt meer informatie over deze subsidie in onze kennisbank.

Kunnen we je helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag verder. Ze staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Klaar in 3 stappen, installatie binnen één dag

Zo installeren we spouwmuurisolatie met Aminofoam

Inspectie

De spouw is een ruimte tussen je binnenmuur en buitengevel. Voor de isolatie is het belangrijk dat hier geen metselresten of ongedierte in zitten. Om dit te controleren boort onze installateur een gaatje in de voeg, waarna hij de spouw met een camera bekijkt. Dit gaatje wordt na afloop netjes gedicht.

1

Inspectie

De spouw is een ruimte tussen je binnenmuur en buitengevel. Voor de isolatie is het belangrijk dat hier geen metselresten of ongedierte in zitten. Om dit te controleren boort onze installateur een gaatje in de voeg, waarna hij de spouw met een camera bekijkt. Dit gaatje wordt na afloop netjes gedicht.

Plaatsing

De isolatie wordt eenvoudig via de buitenzijde van het huis geïnstalleerd in de spouw. Hiervoor boort onze installateur kleine gaatjes in de voegen, waardoor het isolatiemateriaal naar binnen wordt gespoten. Na afloop worden de gaatjes netjes afgedicht.

2

Plaatsing

De isolatie wordt eenvoudig via de buitenzijde van het huis aangebracht in de spouw. Hiervoor boort onze installateur kleine gaatjes in de voegen, waardoor het isolatiemateriaal naar binnen wordt gespoten. Na afloop worden de gaatjes netjes afgedicht.

Ventilatieroosters plaatsen

Als je een vochtige kruipruimte hebt, kan onze installateur ventilatieroosters plaatsen. Hierdoor kan het vocht na de isolatie je huis nog steeds verlaten via de spouwmuur.

3

Ventilatieroosters plaatsen

Als je een vochtige kruipruimte hebt, kan onze installateur ventilatieroosters plaatsen. Hierdoor kan het vocht na de isolatie je huis nog steeds verlaten via de spouwmuur.

Isolatiescan

Is jouw woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Ontdek of jouw woning geschikt is
Isolatieineendag helpt je van advies tot installatie.

1

Jij vult je wensen in, waarna wij een duurzaamheidsadvies voor je berekenen.

2

We helpen je verder met een scherpe offerte, voor het product waarin jij interesse hebt.

3

Enthousiast over de offerte? Dan vraag je een definitieve offerte aan.

Duidelijk en transparant

Veelgestelde vragen

Aminofoam isolatie: Wat is het eigenlijk?

Aminofoam is een ‘scheerschuim- achtig’ isolatiemateriaal. Het is een vloeibaar, opencellig isolatieschuim dat gebruikt wordt voor spouwmuurisolatie. Het schuim komt uit Duitsland, heeft de laatste jaren een positieve ontwikkeling doorgemaakt, en heeft een goede isolatiewaarde behaald. Het wordt via kleine gaatjes in het voegwerk in de spouw gegoten. In de spouw schuimt het op en verdeeld het zich in de spouwmuur. Omdat Aminofoam vloeibaar is, komt het overal terecht en sluit het goed aan bij kozijnen en dakranden. Op deze pagina leest u hier meer over.

Aminofoam: Een heerlijke schuimkraag

Aminofoam isolatieschuim kunt u vergelijken met een perfecte schuimkraag op een biertje. Wit schuim waar u bijna niets van merkt, maar waardoor u wel lekker kunt genieten. Het heeft 3 ingrediënten; hars, schuimmiddel en lucht. Het mengsel wordt vloeibaar in de spouwmuur gespoten en schuimt vervolgens op. Hierdoor komt het in alle hoeken terecht en is het perfect voor na-isolatie.. Voor het opschuimen wordt geen gebruik gemaakt van CFK’s en andere chemische stoffen.

Aminofoam isolatieschuim: Hoe isoleren we daarmee?

Aminofoam is een vloeibaar isolatieschuim dat wij – via kleine gaatjes in het voegwerk – in de spouw gieten. In de spouw schuimt Aminofoam op en verdeeld het zich in de spouwmuur. Omdat Aminofoam vloeibaar is, verdeeld het zich tot in alle hoeken en kieren. Daardoor ontstaat er een goede vulling en sluit het goed aan bij kozijnen en dakranden.

In het voegwerk worden eerst kleine gaatjes geboord. Dat gebeurt in een verspringend patroon. Via deze gaatjes wordt de Aminofoam in de spouwmuur gegoten en vult het alle open ruimtes op in de spouwmuur. Na het vullen van de muur voegen wij de gaatjes weer netjes af, zodat bijna niet te zien is dat we bij u langs zijn geweest. Wanneer de kruipruimte onvoldoende wordt geventileerd, zullen wij ventilatieroosters aanbrengen.

Aminofoam spouwmuurisolatie: Besparing

Het isoleren van de spouwmuur is een investering. U doet deze investering voor comfort en plezier, maar uiteraard ook om te besparen. Bij een hoekwoning bespaart u gemiddeld € 1000,- per jaar. Bij een hoge gasprijs en bij hoog verbruik is deze besparing zelfs hoger!

Aminofoam isolatieschuim: Wat is de terugverdientijd?

Een realistische terugverdientijd bij Aminofoam isolatieschuim is ongeveer 1-3 jaar. Bij een hoge gasprijs en wanneer u gebruik maakt van de subsidieregeling is de terugverdientijd zelfs nog korter. De precieze besparing en terugverdientijd is afhankelijk van meerdere factoren: de samenstelling van het gezin, het stookgedrag en natuurlijk de gasprijzen.

Aminofoam: Kom ik in aanmerking voor subsidie?

Wanneer u de buitenmuren laat isoleren, kunt u in aanmerking komen voor de isolatie subsidie. Dit is € 8,00 per m2. Deze subsidie is verkrijgbaar wanneer u minimaal 2 isolatie maatregelen neemt, dus ook bijv. vloerisolatie of kruipruimte-isolatie.

Vanaf 2023 is het ook mogelijk om subsidie te krijgen bij een enkele isolerende maatregel. Deze subsidie is wel lager dan wanneer u minimaal 2 isolatie maatregelen neemt. Voor meer informatie kunt u kijken op onze pagina over isolatie subsidie.

Oude Spouwmuurisolatie: Herstellen UF schuim

Ook voor het herstellen van oud UF schuim is Aminofoam uitstekend geschikt. Veel woningen zijn in de jaren ’80 en ’90 geïsoleerd met UF-schuim. Soms is het UF-schuim na veel jaren nog van prima kwaliteit, maar vaak laat de kwaliteit te wensen over. De reden is dat een juiste bereiding en voldoende gistingsperiode (3 dagen) in het verleden vaak werd onderschat. Daar komen we nu het resultaat van tegen: UF-isolatie dat gescheurd, uitgezakt of geheel ‘verpoederd’ is. Hierdoor ontstaan schimmel- en vochtproblemen op de muren. In dit geval gaan we het UF schuim verwijderen en herstellen met Aminofoam.

Aminofoam spouwmuurisolatie: Garantie

U ontvangt 10 jaar garantie, wanneer u u w spouwmuur laat isoleren met Aminotherm isolatieschuim.

Milieuvriendelijk materiaal: Isoleren

Aminofoam isolatie is een groene keuze, omdat er bij de productie zeer weinig broeikasgassen vrijkomen. Het isolatiemateriaal is ook recyclebaar, waardoor de impact op het milieu tijdens de levensduur ervan afneemt.

Isolatie van Aminofoam is een sterk, duurzaam materiaal dat zijn doeltreffendheid en structuur na verloop van tijd behoudt. Huiseigenaren kunnen rekenen op continue prestaties en energiebesparingen gedurende de hele levensduur van de isolatie.

Voordelen van: Isolatie Aminofoam

De uitstekende thermische prestaties van Aminofoam isolatie helpen het warmteverlies te beperken en energie te besparen. Dankzij de uitstekende isolerende eigenschappen kunnen huiseigenaren hun verwarmings- en koelingskosten aanzienlijk verlagen.

De vochtbestendigheid van Aminofoam isolatie is één van de belangrijkste voordelen. De kenmerkende combinatie van holle glazen microsferen en amino-siliconenharsen levert een zeer hydrofoob isolatiemateriaal op dat water afvoert en infiltratie van vocht tegengaat. Daardoor is Aminofoam isolatie een uitstekende optie voor huizen in een nat of vochtig klimaat, omdat het schimmelvorming tegengaat en zijn thermische efficiëntie na verloop van tijd behoudt.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag! Ze staan iedere werkdag voor je klaar via e-mail, telefoon of chat.