(Hybride) Warmtepomp in Lelystad?

Een hybride of all-elctric warmtepomp? Direct een offerte of een afspraak bij je thuis?

Hybride of All-electric Warmtepomp Lelystad 

In een dag geïnstalleerd

Hybride warmtepomp

In een dag geinstalleerd

Verlaag je gasverbruik met een Hybride warmtepomp

Bespaar tot wel 70% op je gasverbruik met onze efficiënte hybride warmtepomp-oplossingen!

Onze hybride systemen combineren de kracht van een warmtepomp met een cv-ketel, zodat je het hele jaar door kunt genieten van warm water voor douche en kraan. De cv-ketel springt alleen bij wanneer de buitentemperatuur te laag is en het efficiënter is om je huis met gas te verwarmen.

Voordelen van onze hybride warmtepomp:

  • Maximale besparingen: Verminder je totale gasverbruik met maar liefst 70%.
  • Kostenbesparend: Een hybride warmtepomp is een betaalbare oplossing, zelfs voor oudere woningen.
  • Comfort zonder concessies: Behoud toegang tot een gasaansluiting en geniet van een warm en comfortabel huis, ongeacht de buitentemperatuur.
  • Duurzaamheid: Draag bij aan een groenere toekomst door je CO2-uitstoot aanzienlijk te verlagen.

Maak de slimme keuze voor efficiëntie en besparingen met onze hoogwaardige hybride warmtepompoplossingen. 

Bij Isolatieneendag B.V. begrijpen we dat het kopen van een warmtepomp een weloverwogen beslissing is. Wij staan klaar om jou te helpen de perfecte hybride oplossing te vinden, afgestemd op jouw budget, comfortbehoeften en specifieke woonsituatie. Bij ons krijg je duidelijkheid over de kosten van een warmtepomp en, nog belangrijker, het rendement op je investering.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor professioneel advies en een plan dat naadloos aansluit bij jouw behoeften. Samen met een adviseur van Isolatieineendag kun je de warmtepompen vergelijken op:

  • Prijs: Wat past binnen jouw budget?
  • Prestaties: Welke warmtepomp biedt de beste energie-efficiëntie en verwarmingscapaciteit?
  • Benodigde ruimte & afmetingen: Wat zijn de fysieke vereisten en past de warmtepomp in jouw woning?

Wij helpen je graag om een weloverwogen keuze te maken en zorgen voor een soepele installatie.

Voordelen warmtepomp

N

Gratis energie uit de buitenlucht.

N

Past overal zonder grote aanpassingen

N

Werkt met elke cv-ketel en gewone radiatoren

N

Extra overheidssubsidie op je aanschaf

N

70 tot 100 procent minder aardgas verbruiken

N

Goed voor het milieu

Google reviews

Er is subsidie beschikbaar

De subsidie voor een (hybride) warmtepomp dekt gemiddeld 30% van de kosten voor de warmtepomp én de installatie ervan. Als uw warmtepomp (merk en type) op de apparatenlijst (meldcodelijst) staat, ontvangt u minimaal € 500 subsidie. Op de lijst staat het subsidiebedrag per type warmtepomp.

Kunnen we je helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag verder. Ze staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Klaar in 3 stappen, installatie binnen één dag

Zo installeren we een (hybride) warmtepomp

Inspectie

Een warmtepomp bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. Tijdens de inspectie selecteert onze installateur de beste plek om de buitenunit te plaatsen, om het geluid zoveel mogelijk te beperken.

1

Inspectie

Een hybride warmtepomp bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. Tijdens de inspectie selecteert onze installateur de beste plek om de buitenunit te plaatsen, om het geluid zoveel mogelijk te beperken.

Installatie buitenunit

Onze installateur plaatst de buitenunit van de warmtepomp op een plek met minimale geluidsoverlast.

2

Installatie buitenunit

Onze installateur plaatst de buitenunit van de hybride warmtepomp op een plek met minimale geluidsoverlast, bijvoorbeeld op een plat dak of in de tuin.

Installatie buitenunit

Onze installateur plaatst de binnenunit van de warmtepomp bij je cv-ketel.

3

Installatie binnenunit

Onze installateur plaatst de binnenunit van de hybride warmtepomp in de buurt van je cv-ketel. De warmtepomp wordt aangesloten op de cv-ketel en de installateur gaat pas weg als alles netjes is afgewerkt.

Warmtepomp scan

Ontdek of jouw woning geschikt is

[leform id='1' name='Formulier aanvraag']

Ontdek of jouw woning geschikt is
Isolatieineendag helpt je van advies tot installatie.

1

Jij vult je wensen in, waarna wij een duurzaamheidsadvies voor je berekenen.

2

We helpen je verder met een scherpe offerte, voor het product waarin jij interesse hebt.

3

Enthousiast over de offerte? Dan vraag je een definitieve offerte aan.

Duidelijk en transparant

Veelgestelde vragen

Waar komt de hybride warmtepomp in huis?

In huis komt in de buurt van de cv-ketel een klein kastje (30-30-60 cm) met een warmtewisselaar te hangen. De meeste hybride warmtepompen halen warmte uit de buitenlucht. Dan komt er buiten een apparaat dat lijkt op een airco, de buitenunit. Die kun je op allerlei plekken neerzetten, bijvoorbeeld tegen de buitenmuur, op het dak van een schuur of op het terras. In de buitenunit zit een ventilator die warmte uit de buitenlucht haalt.

Hoeveel geluid maakt een hybride warmtepomp?

De ventilator van de buitenunit maakt geluid als hij draait. Dat is alleen als je de verwarming aan hebt, dus in de late herfst, winter en het vroege voorjaar. Dan heb je de ramen overdag meestal dicht en hoor je de ventilator sowieso minder goed. ’s Nachts zet je de thermostaat lager, waardoor de warmtepomp minder vaak aanslaat (in elk geval niet als je net naar bed bent gegaan). Verder is het heel persoonlijk hoe mensen geluid ervaren en of ze er last van hebben. De meeste mensen vinden het geluid niet storend. Twijfel je of jij het geluid vervelend zal vinden? Ga eens luisteren bij iemand die een warmtepomp heeft en ontdek hoe jij het geluid ervaart.

Om overlast te voorkomen, kies je een slimme plek voor de buitenunit.

Weet je het niet zeker? Dan kun je de bouwtekeningen bekijken. Je kunt ook bij je ramen kijken hoe dik de muur is. Is dit minder dan 25 cm? Dan is er waarschijnlijk geen of een te smalle spouwmuur aanwezig. Als je huis geen spouwmuur heeft, kan buitengevelisolatie een slimme optie zijn.

Betere isolatie of hybride warmtepomp?

Wat te doen als je huis slecht geïsoleerd is? Je hebt bijvoorbeeld wel een dunne laag dakisolatie en dubbel glas, maar geen muurisolatie en vloerisolatie. Ga je dan eerst isoleren en daarna aan de hybride warmtepomp? Of andersom? Dat hangt ervan af.

Is je cv-ketel stuk en moet je nu een nieuwe kopen? Wij adviseren dan om meteen een hybride warmtepomp te kopen. Maar pak daarnaast óók de isolatie aan. Hoe beter de isolatie, hoe meer je namelijk uit je warmtepomp haalt. In een slecht geïsoleerd huis moet de cv-ketel vaker bijspringen om je huis warm genoeg te krijgen. Ook werkt de warmtepomp dan minder zuinig. Je bespaart dan minder gas en verbruikt meer stroom. Een vergelijking: gemiddeld kan een warmtepomp ruim 60 procent gas besparen. In een slecht geïsoleerde woning is dat een stuk minder. Met goede isolatie en de juiste radiatoren kan de warmtepomp zelfs meer dan 70 procent van de warmte voor zijn rekening nemen.

Kan je huidige cv-ketel nog een tijdje mee? Wij adviseren dan om te beginnen met isoleren. Pak als eerste de plekken zonder isolatie aan. Dat levert je meer CO2- en geldwinst op dan een warmtepomp. Daarna – of nog beter: tegelijkertijd – kan je natuurlijk ook die hybride warmtepomp nemen: je bespaart nog meer gas en het is nog beter voor het klimaat.

Heb je niet genoeg spaargeld? Kijk dan naar gunstige leningen voor energiebesparende maatregelen. Daarmee kun je toch de isolatie verbeteren én de hybride warmtepomp laten installeren.

Wat bespaar je met een hybride warmtepomp?

Besparing in matig geïsoleerde hoekwoning

In een matig geïsoleerde hoekwoning bespaar je ongeveer 480 tot 1.080 euro per jaar op je energierekening (afhankelijk van de energieprijs die je betaalt). Je vervangt een deel van je gasverbruik door stroom, maar bent toch goedkoper uit.

Nieuwe of bestaande radiatoren?

Een hybride warmtepomp kan meestal gewoon met de radiatoren die je al hebt. Een warmtepomp warmt het verwarmingswater op tot 35 tot 55 graden, een cv-ketel staat vaak afgesteld op maximaal 60 of 80 graden. Een warmtepomp werkt dus met een lagere temperatuur. Daarmee kan je huis toch snel genoeg warm worden, als je radiatoren of de vloerverwarming (je afgiftesysteem) ‘groot genoeg’ zijn: ze kunnen dan genoeg warmte afgeven. Lukt dat niet, bijvoorbeeld omdat je radiatoren maar 1 plaat hebben? Dan is er geen man overboord, want de cv-ketel springt bij zodat het toch warm wordt. Maar eigenlijk wil je dat niet, want dan ga je meer gas verbruiken. Daarom kan het toch slim zijn om iets aan je verwarming te doen. Een simpele manier is om ventilatoren op of onder de radiatoren te plaatsen: die zorgen dat de warmte sneller verspreid wordt. Je kunt ook 1 of 2 radiatoren vervangen door grotere of dikkere. 

Ben ik verplicht een Hybride warmtepomp aan te schaffen?

Misschien heb je er al over gehoord: de regering wil dat we onze huizen duurzamer gaan verwarmen. Daarom hebben ze voorgesteld om efficiëntere verwarming vanaf 2026 verplicht te stellen. De verplichting geldt op het moment dat je de cv-ketel vervangt door een nieuwe cv-ketel: daar moet dan minimaal een hybride warmtepomp bij geplaatst worden.

In plaats van een cv-ketel met hybride warmtepomp, mag je ook kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp. Dat is een slimme keuze als je huis goed geïsoleerd is. Zonder goede isolatie kan je beter geen volledig elektrische warmtepomp nemen. Komt er de komende jaren een warmtenet in jouw straat? Dan kan je daarop aangesloten worden.

Op deze verplichting komen uitzonderingen, als een woning niet goed te verwarmen is met een (hybride) warmtepomp of als het teveel kost. Deze zijn voor nu:

  • Bij een terugverdientijd van langer dan 7 jaar.
  • Voor monumenten en gestapelde bouw (bijvoorbeeld een appartementencomplex/flat).
  • Wanneer de woning binnen 10 jaar op een collectieve wijkoplossing, zoals een warmtenet, wordt aangesloten.
  • Wanneer de buitenunit niet binnen de geluidsnormen kan worden geplaatst.

Let op: de plannen worden de komende tijd verder uitgewerkt. Het kan dus nog veranderen.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag! Ze staan iedere werkdag voor je klaar via e-mail, telefoon of chat.