Met Spouwmuurisolatie zit je altijd goed
Warm in de winter, koel in de zomer.
Waarom spouwmuurisolatie?
Subsidie 1 maatregel €4,00 per m2
Subsidie 2 maatregelen €8,00 per m2
Wij doen de subsidie aanvraag
Verbetering van het binnenklimaat
Voorkomt of stopt vochtproblemen vanuit de muur
Waardestijging van het pand
Spouwmuurisolatie
Een warme jas voor je huis
Spouwmuurisolatie
Een warme jas voor je huis
Spouwmuurisolatie met HR++ EPS parels
Spouwmuurisolatie is een simpele oplossing voor het isoleren van buitenmuren. Het isoleren van de spouwmuur vereist geen verbouwing en is relatief goedkoop. De investering verdient u terug binnen 3 tot 5 jaar, of sneller met subsidie. Zoekt u een betaalbare manier om uw gasverbruik aanzienlijk te verminderen? Dan is spouwmuurisolatie de beste keuze.
HR++ isolatiekorrels zijn populair voor het isoleren van buitenmuren. Voor huizen gebouwd tussen 1930 en 1980 zijn deze HR++ isolatiekorrels een slimme keuze. Deze spouwmuurisolatie is vochtbestendig en betaalbaar. Deze EPS korrels worden via de buitenmuur in de spouw geblazen, wat weinig overlast veroorzaakt. De klus is doorgaans binnen een halve tot hele dag afgerond.
Let op de natuurkalander!
Let op de natuurkalander!
We moeten voldoen aan de Zorgplicht en daarom milieuvriendelijk isoleren. Hierbij houden we de natuurkalender in acht. Er zijn specifieke periodes waarin we woningen natuurvrij mogen maken. Zo is het voor isolatiebedrijven verboden om van 1 april tot en met 31 juli spouwmuren natuurvrij te maken. Overtreding hiervan kan leiden tot hoge boetes voor zowel bedrijven als particulieren.
Heeft u vragen over milieuvriendelijk isoleren of de natuurkalender? Of wilt u alvast een afspraak maken? Dan bent u natuurlijk als eerste aan de beurt! Neem gerust contact met ons op.
Google reviews
Er is subsidie beschikbaar
Voor spouwmuurisolatie ontvang je gemiddeld 15% subsidie. Als je daarnaast nog een isolatieproduct, warmtepomp of zonneboiler laat installeren, dan kan dit oplopen tot gemiddeld 30% subsidie. Je vindt meer informatie over deze subsidie in onze kennisbank.
Kunnen we je helpen?
Onze energieadviseurs helpen je graag verder. Ze staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.
Spouwmuurisolatie laten uitvoeren? Onderstaand een checklist die wij gezamenlijk met jou doorlopen.
1: Zijn er vochtplekken in huis?
We kijken eerst goed of er vocht/verkleurde plekken op muren, vloer of plafond zijn.
2: Is de spouwmuur geschikt?
Wij controleren tijdens een inspectie of de spouw voldoende breed en schoon is (zonder puin), of de gevel in goede staat is en of deze waterdamp voldoende doorlaat. De adviseur boort wat gaatjes in de voegen om in de spouw te kunnen kijken.
3: Advies isolatiemateriaal
Hoe goed de isolatie wordt, is vooral afhankelijk van hoe breed je spouw is. Belangrijk is wij alleen KOMO-gecertificeerde isolatiematerialen gebruiken. De meest gebruikte isolatiematerialen zijn glaswol, EPS parels (bolletjes van piepschuim).
4: Ventilatie kruipruimte
In veel huizen ventileert de kruipruimte via openingen in de spouwmuur. Na spouwmuurisolatie kan dat meestal niet meer en moeten wij nieuwe ventilatiekokers maken voor de kruipruimte. Ventilatie van de kruipruimte is belangrijk, anders kunnen zich daar vocht en radongas ophopen, die vervolgens in huis terecht komen.
5: Natuurkalender aanhouden
Van april t/m juli mogen wij geen werkzaamheden uitvoeren dit is de kraamperiode. Halverwege december t/m halverwege maart is het toegestaan maar woning is pas vleermuisvrij ná de winterperiode. Van augustus t/m halverwege november is het toegestaan, na 5 dagen is de woning vleermuisvrij.
6: Natuurvriendelijk isoleren
Een lege spouwmuur biedt sommige dieren een schuilplaats. Bij isolatie verdwijnt deze plek en kunnen dieren zelfs omkomen. Daarom moet voor het isoleren de woning natuurvrij worden gemaakt. Alle Nederlandse vleermuizen zijn beschermd volgens de Wet natuurbescherming. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het isoleren van spouwmuren.
Klaar in 3 stappen, installatie binnen één dag
Zo installeren we een spouwmuurisolatie
1
Inspectie
De spouw is een ruimte tussen je binnenmuur en buitengevel. Voor de isolatie is het belangrijk dat hier geen metselresten of ongedierte in zitten. Om dit te controleren boort onze installateur een gaatje in de voeg, waarna hij de spouw met een camera bekijkt. Dit gaatje wordt na afloop netjes gedicht.
2
Natuurvriendelijk maken
5 dagen voor plaatsting van het spouwmuur materiaal worden alle toegangen van de spouwmuur aan de voorzijde, bovenzijde en eventueel het gedeelte naar de buren afgedicht. Om de 5 meter wordt een ‘’Exclusion Flap‘’ geplaatst. De Exclusion Flap zorgt ervoor dat het dier in de spouwmuur wel naar buiten kan, maar uiteindelijk niet meer naar binnen.
3
Plaatsing
De isolatie wordt eenvoudig via de buitenzijde van het huis aangebracht in de spouw. Hiervoor boort onze installateur kleine gaatjes in de voegen, waardoor het isolatiemateriaal naar binnen wordt gespoten. Na afloop worden de gaatjes netjes afgedicht.
4
Ventilatieroosters plaatsen
Als je een vochtige kruipruimte hebt, kan onze installateur ventilatieroosters plaatsen. Hierdoor kan het vocht na de isolatie je huis nog steeds verlaten via de spouwmuur.
Isolatiescan
Ontdek of jouw woning geschikt is
Ontdek of jouw woning geschikt is
Isolatieineendag helpt je van advies tot installatie.
1
Jij vult je wensen in, waarna wij een duurzaamheidsadvies voor je berekenen.
2
We helpen je verder met een scherpe offerte, voor het product waarin jij interesse hebt.
3
Enthousiast over de offerte? Dan vraag je een definitieve offerte aan.
Duidelijk en transparant
Veelgestelde vragen
Wat is een spouwmuur?
Een spouwmuur bestaat uit twee muren, de binnen- en de buitenmuur, die worden gescheiden door luchtlaag van ongeveer 6 cm, de spouw. Deze lucht functioneert als isolatie en zorgt ervoor dat de binnenmuur niet nat wordt. Maar deze isolatie werkt verre van optimaal. Door de spouw op te vullen met isolatiemateriaal, bespaar je zo’n 30% op je gasverbruik voor ruimteverwarming.
Heeft mijn muur een spouw?
Weet je het niet zeker? Dan kun je de bouwtekeningen bekijken. Je kunt ook bij je ramen kijken hoe dik de muur is. Is dit minder dan 25 cm? Dan is er waarschijnlijk geen of een te smalle spouwmuur aanwezig. Als je huis geen spouwmuur heeft, kan buitengevelisolatie een slimme optie zijn.
Wat gebeurt er tijdens de inspectie van de spouwmuurisolatie?
Kunnen gestucte, geschilderde en (met hout) bekleedde buitenmuren ook worden geïsoleerd?
Muren met gevelbekleding, zoals houten panelen, zijn vaak ook niet geschikt voor spouwmuurisolatie. Heeft een deel van je huis gevelbekleding? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen de andere delen te laten te isoleren.
Kan ik mijn muren na-isoleren?
Kan ik zelf bepalen hoeveel er geïsoleerd wordt?
De uiteindelijke kosten en besparing zijn afhankelijk van de dikte van de spouw. Wij gaan in de offerte uit van 6 cm omdat dit de meest voorkomende spouwbreedte is.
Blijven de boorgaten zichtbaar?
Kan mijn speciale gevel met extra dunne voegen worden geïsoleerd?
Kunnen we je ergens mee helpen?
Onze energieadviseurs helpen je graag! Ze staan iedere werkdag voor je klaar via e-mail, telefoon of chat.