Subsidie Warmtepomp 2024

N

Subsidiebedrag tot € 3.900,00

N

350 miljoen euro beschikbaar

N

Wij doen de subsidie aanvraag voor u

N

Alleen Meldcodelijst warmtepompen

N

Bespaar 25 tot 55% op je CO2-uitstoot

ISDE-subsidie Warmtepomp 2024

Goed nieuws! ISDE – Investeringsubsidie duurzame energie en energiebesparing

Wij doen de ISDE-subsidie aanvraag voor u. 

1. Particulieren en subsidie 

U kunt een subsidie ontvangen voor de aanschaf van een warmtepomp, die lucht, bodem of grondwater gebruikt om warmte te genereren als alternatief voor een gasgestookte ketel. Het subsidiebedrag hangt af van het type en vermogen van de warmtepomp en varieert.

2. Al onze materialen zijn RVO goedgekeurd en hier krijgt u ISDE-subsidie voor.

Wij doen de ISDE-Subsidie aanvraag voor u. Zowel voor een volledig elektrische warmtepomp als een All-Electric Ready hybride warmtepomp ontvangt u subsidie.

Hoeveel ISDE-subsidie je ontvangt voor je warmtepomp hangt af van het soort warmtepomp en het vermogen.

3. Voorwaarden subsidie

  • De subsidie geldt voor warmtepompen die zijn geïnstalleerd door een bedrijf, in een woning die eigendom is van en bewoond wordt door de aanvrager.
  • De factuur en betalingsbewijs moeten op naam van de aanvrager staan, en de subsidie moet binnen 24 maanden na installatie worden aangevraagd. Als er binnen 24 maanden ook een isolatiemaatregel wordt uitgevoerd, kan een hogere subsidie voor isolatie worden verkregen.
  • De subsidie kan worden aangevraagd op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Subsidie aanvraag doen wij

Veel mensen ondervinden problemen met een aanvraag voor subsidie. Dit probleem nemen wij uit handen. Wij doen de complete aanvraag voor u. U hoeft alleen een machtigingsformulier in te vullen. Wel zo makkelijk.

Kunnen we je helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag verder. Ze staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Wij werken alleen met producten die op de meldcodelijsten staan.

Als u subsidie online aanvraagt via het RVO voor warmtepompen, vloerisolatie, dakisolatie of spouwmuurisolatie dan vraagt de overheid (RVO) om een meldcode. Zij bepalen doormiddel van deze meldcode of u aan de eisen voldoet voor subsidie. Wij werken alleen met producten die voldoen aan de eisen en een meldcode hebben. Wel zo gemakkelijk voor uw aanvraag.

Onderstaand foto overzicht subsidie isolatie:

Isolatiescan

Ontdek of jouw woning geschikt is voor subsidie

Ontdek of jouw woning geschikt is voor subsidie
Isolatieineendag helpt je van advies tot installatie.

1

Jij vult je wensen in, waarna wij een duurzaamheidsadvies voor je berekenen.

2

We helpen je verder met een scherpe offerte, voor het product waarin jij interesse hebt.

3

Enthousiast over de offerte? Dan vraag je een definitieve offerte aan.

Extra informatie subsidie aanvraag

Waarom doen wij de subsidie aanvraag?

Service vinden wij belangrijk. Veel mensen ondervinden problemen met de aanvraag voor subsidie. Wij krijgen vaak te horen dat de website van het RVO onduidelijk is. Omdat wij elke dag aanvragen doen voor subsidie is dit voor ons makkelijk. U hoeft alleen een machtigingsformulier in te vullen en wij doen de rest. U krijgt het bedrag netjes gestort op uw rekening.

Laat de isolatie maatregel(en) eerst uitvoeren

Laat de isolatie maatregel(en) eerst uitvoeren door ons voor u een aanvraag indient. U kunt pas subsidie aanvragen na de installatie van bijvoorbeeld dakisolatie, vloerisolatie of spouwmuurisolatie. 

Na installatie krijgt u een factuur of inbedrijfsstelingsformulier

U krijgt van ons altijd een factuur die aan alle eisen voldoen voor uw subsidie-aanvraag.

Foto's maken van de isolatiewerkzaamheden

Het is belangrijk dat u foto’s maakt van de gedane werkzaamheden. Een voor en na-foto is vaak voldoende. Een foto van het etiket of codering is ook voldoende. Uiteraard ontzorgen wij u hier volledig in en voorzien wij u van de juiste etiketten. 

Hoeveel subsidie is in 2023 beschikbaar?

In 2023 is er in totaal 350 miljoen euro aan subsidie beschikbaar voor warmtepompen in de bestaande bouw. Je kunt het budget dat op dit moment nog beschikbaar is bijhouden via de website van de Rijksoverheid.

Wanneer kom je in aanmerking voor de ISDE-subsidie?

Je komt in aanmerking voor de ISDE-subsidie als je eigenaar bent van een bestaande woning en deze woning je hoofdverblijf is of direct na de renovatie wordt. Alle warmtepompen, zowel All-Electric als hybride, komen in aanmerking voor de ISDE-subsidie voor warmtepompen. Je dient de subsidie binnen 24 maanden na installatie van de warmtepomp aan te vragen.

Waar kan ik de subsidie aanvragen?

Je kunt de ISDE-subsidie voor warmtepompen aanvragen via de website rvo.nl of via Isoaltieineendag wij hebben dan alleen een machtigingsformulier voor aanvraag nodig. Via het RVO heb je je DigiD nodig en een bewijs van installatie, zoals een factuur met daarop duidelijk de aanschaf- en installatiedatum, het merk, de meldcode van het apparaat en het typenummer. Met behulp van deze gegevens kun je de subsidie direct aanvragen.

Hoeveel ISDE-subsidie krijg je voor een hybride warmtepomp?

Hoeveel subsidie je krijgt voor een hybride warmtepomp, is afhankelijk van de warmtepomp die je met je cv-ketel combineert. Combineer je een lucht/water warmtepomp, dan krijg je in 2023 een subsidiebedrag tot € 3.900,-. 

Hoeveel ISDE-subsidie krijg je voor een lucht/water warmtepomp?

Voor een lucht/water warmtepomp van NIBE ontvang je tot € 3.900,- in 2023. De exacte bedragen per NIBE warmtepomp vind je terug in onze apparatenlijst. Vraag deze aan via ons contactformulier 

Kunnen we je ergens mee helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag! Ze staan iedere werkdag voor je klaar via e-mail, telefoon of chat.