Dakisolatie Lelystad - een rendement van 10 tot 15 procent.

Dakisolatie helpt om de warmte in huis te houden. Ontdek welke manieren er zijn en wat het kost en oplevert.

De voordelen van dakisolatie in Lelystad

N

50m2 dakisolatie all-in al vanaf €1400 (2 maatregelen)

N

60m2 dakisolatie all-in al vanaf €1680 (2 maatregelen)

N

Bespaar tot 30% op de isolatiekosten

Schuindak isoleren aan de binnenzijde?

Heb je een schuin dak, dan is de binnenzijde (laten) isoleren het makkelijkst. Wij maken gebruik van PIF isolatiedekens en PIF iso fast. PIF is een meerlaagse isolatiefolie, opgebouwd uit luchtkamers en reflectiefolie. Licht van gewicht, dun en makkelijk te verwerken. Met PIF is isoleren wij snel, schoon en safe. Met PIF Isofast kan een zolder eenvoudig worden geïsoleerd en afgewerkt. Isofast bestaat uit een volledig afgewerkt MDF-paneel dat door ons al is voorzien van PIF Isolatie. Schilderen is dan niet meer nodig.

Wij isoleren de binnenkant van het dak tussen de gordingen (horizontale balken) of tussen de spanten (verticale balken), om weinig ruimte te verliezen. Wij snijden het isolatiemateriaal ruim af, zodat het knelt tussen de gordingen en spanten. Dit voorkomt dat vocht de constructie binnen dringt, doordat het materiaal dampdicht is en wij het geheel luchtdicht afwerken heeft u geen kans van vochtvorming. 

Hoe gaan wij te werk met dakisolatie in Lelystad

Dakisolatie wordt aangebracht op de binnenzijde van het dak van jouw woning. Het isolatiemateriaal zorgt ervoor dat de warme lucht binnenblijft, de warme lucht kan namelijk niet meer ontsnappen uit de kieren en gaten van het dak. Er zijn verschillende manieren om het isolatiemateriaal tegen het dak te bevestigen. Wij werken op twee manieren; 1. direct op de houten balken bevestigd, 2. Materiaal wordt direct tegen het dakbeschot geblazen/gespoten. Isolatieineegdag is gevestigd in Lelystad. Wij kennen hierdoor bijna elke wijk.

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen met dakisolatie?
Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan, dan komt onze expert bij u langs voor een gratis advies op maat op basis van een woninginspectie. Zo weet u precies waar u aan toe bent, en komt u niet voor verrassingen te staan.

Onze adviseur komt langs
Onze adviseur komt bij je langs voor een woninginspectie van je dak (en eventueel je spouwmuur/vloer). Aan de hand van de inspectie adviseren wij aan tafel de mogelijkheden voor jouw woning en de beste producten aan de hand van jouw wensen. Per mail ontvang je een vrijblijvende offerte op maat voor je dak. 

Dakisolatie in Lelystad in 4 stappen, installatie binnen één dag

Ons proces van begin tot eind ontzorgen

Inspectie

De spouw is een ruimte tussen je binnenmuur en buitengevel. Voor de isolatie is het belangrijk dat hier geen metselresten of ongedierte in zitten. Om dit te controleren boort onze installateur een gaatje in de voeg, waarna hij de spouw met een camera bekijkt. Dit gaatje wordt na afloop netjes gedicht.

1

Stap 1. Onze adviseur komt langs bij u in Lelystad 

Onze adviseur komt bij je langs voor een woninginspectie van je dak. Aan de hand van de inspectie adviseren wij aan tafel de mogelijkheden voor jouw woning en de beste producten aan de hand van jouw wensen. Per mail ontvang je een vrijblijvende offerte op maat voor je dak. 

 

2

Stap 2. Isolatieteam komt langs

Als het isolatieteam ter plaatse is, doen wij nog een laatste check en kan de isolatieklus beginnen! Onze opgeleide vakmannen werken altijd volgens de landelijke certificering. 

 

Ventilatieroosters plaatsen

Als je een vochtige kruipruimte hebt, kan onze installateur ventilatieroosters plaatsen. Hierdoor kan het vocht na de isolatie je huis nog steeds verlaten via de spouwmuur.

3

Stap 3. Dakisolatie aanbrengen

Vanaf de zolder brengen wij het isolatiemateriaal aan de binnenkant tegen het dakbeschot aan.

Ventilatieroosters plaatsen

Als je een vochtige kruipruimte hebt, kan onze installateur ventilatieroosters plaatsen. Hierdoor kan het vocht na de isolatie je huis nog steeds verlaten via de spouwmuur.

4

Stap 4. Klaar binnen één dag

De isolatieklus is vrijwel altijd binnen één dag klaar. Voor je minimaal 2 energiebesparende maatregelen uit, dan kom je in aanmerking voor subsidie. Afhankelijk van het isolatiemateriaal dekt de subsidie ongeveer 15-40% van de isolatiekosten. 

Er is subsidie beschikbaar

Voor spouwmuurisolatie ontvang je gemiddeld 15% subsidie. Als je daarnaast nog een isolatieproduct, warmtepomp of zonneboiler laat installeren, dan kan dit oplopen tot gemiddeld 30% subsidie. Je vindt meer informatie over deze subsidie in onze kennisbank.

Kunnen we je helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag verder. Ze staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Besparing per jaar

Na dakisolatie gebruik je op jaarbasis een stuk minder gas. In Lelystad dakisolatie laten uitvoeren scheelt gemiddeld €640 tot zelfs €1200 per jaar op je energierekening* (bron: Milieu Centraal).

Kosten dakisolatie

De kosten van dakisolatie in Lelystad zijn afhankelijk van de isolatiemethode, het materiaal en de isolatiewaarde.

Heb je onvoldoende eigen geld om je dak te isoleren, dan kun je mogelijk subsidie krijgen of een gunstige (groene) lening afsluiten.

Terugverdientijd/Rendement

Het rendement van vloerisolatie is te vergelijken met een rente van 10% tot 15% op je spaarrekening, de kosten van vloerisolatie verdien je gemiddeld al in 4  jaar terug (bron: Milieu Centraal). Ook stijgt de waarde van je huis door een hoger energielabel.

Isolatiescan

Ontdek of jouw woning geschikt is

Ontdek of jouw woning geschikt is
Isolatieineendag helpt je van advies tot installatie.

1

Jij vult je wensen in, waarna wij een duurzaamheidsadvies voor je berekenen.

2

We helpen je verder met een scherpe offerte, voor het product waarin jij interesse hebt.

3

Enthousiast over de offerte? Dan vraag je een definitieve offerte aan.

Kunnen we je ergens mee helpen?

Onze energieadviseurs helpen je graag! Ze staan iedere werkdag voor je klaar via e-mail, telefoon of chat.